Mijn kind doet zoiets niet

Mijn kind doet zo iets niet? Ooit wel eens opgelet hoe vaak mensen dit zeggen of schrijven. Het is een ingeburgerde opmerking in ons land geworden.

Het zijn altijd andermans kinderen die van alles uitvreten maar echt helemaal nooit die van jou. Die komen uit school, maken braaf hun huiswerk, letten altijd heel goed op in de klas, zijn nooit brutaal, eten iedere avond hun bord leeg, gaan altijd op tijd naar bed, hebben altijd licht op hun fiets. Komen nooit ergens te laat, blijven bij een etentje braaf de hele avond aan tafel zitten.
Zitten op een verjaardag nooit ongevraagd aan de schaal met toastjes, chips, nootjes of het koud buffet dat geduldig klaar staat, te wachten tot het door de gastvrouw wordt geopend.
Lezen heel veel boeken, gaan nooit uit en als ze een keer uit gaan drinken ze echt helemaal nooit te veel. Eten iedere dag heel veel vers fruit, door moeder klaar gemaakt, drinken liters melk, eten nooit iets bij de snackbar of van de shoarmatent. Bovendien zijn ze ook nog eens nooit brutaal. Hoe ideaal wil je ze hebben. Ze wonen naast je. Nooit bij jou in huis maar altijd bij een ander die veel meer verstand heeft van opvoeden dan jij.
Er wonen in ons land heel veel van die mensen  van wie hun kinderen nooit iets doen :) Behalve dan als ze bij mij zijn, zonder hun moeder. Dan zijn zij degene die mijn huis tot aan de grond toe afbreken, alles overhoop trekken, in de gordijnen hangen, met matrassen van de zoldertrap afglijden en tot overmaat van ramp mijn nieuwe vaas aan diggelen schoppen met een bal.
Vervolgens uitgeblust op de bank neer storten nadat ze zonder het te vragen de la met snoep en chips hebben opengetrokken en mijn complete snoep voorraad mee naar dezelfde bank slepen. Een video uit de la trekken om onder het genot van al het lekkers dat ik voor het weekend in huis had gehaald een dvd te gaan kijken.  Nee mijn kinderen doen zo iets niet, die zijn braaf. Ja thuis misschien omdat ze dan een schop onder hun hol krijgen en naar hun kamer worden gestuurd.
Het enige wat ik me afvraag is wie dan wel al die fietslampjes mollen, in de supermarkt, snoep jatten, of ergens een fiets meenemen omdat ze zelf op dat moment toevallig een lekke band hebben.
Thuis komen uit de kroeg met een andere jas waarmee ze heen zijn gegaan. Doorgaans ook nog eens een veel duurdere. Een waarvoor een ander kind of een andere ouder heel hard heeft moeten sparen.
Wie zijn dan die kinderen die in het weekend straal bezopen over straat lopen. Tijdens een voetbalwedstrijd lopen te rellen. Bejaarden van hun tasjes beroven. Kleine kinderen pesten. Of heel gewoon af en toe een keertje belletje lellen.
Gelukkig kan iedereen na het lezen van dit stukje opgelucht ademhalen. Vannacht weer met een gerust hart gaan slapen. Het zijn immers niet uw kinderen die de stad of de buurt onrustig maken, natuurlijk niet, want uw kinderen doen zo iets niet.

Please follow and like us: