by Jochem

Mag Het Iets Minder!

by Jochem
by Jochem

Het is zaterdagochtend half 12. In het clubhuis staan twee mannen aan de bar die net een wedstrijd van hun kind hebben gefloten en begeleid. De overwinning wordt gevierd met chips en limonade voor de kinderen.

De heren bestellen een biertje. Het is eind van de ochtend. De mannen zijn van mening dat zij na de door hen geleverde inspannig wel een biertje hebben verdiend.

Mag je daar wat van zeggen? Kun je daar wat van zeggen? Is het normaal dat de bar op zaterdagavond in een sportclub al open is voor alcoholische versnaperingen. Zou het niet verstandig zijn om op de momenten dat de jeugd nog speelt geen alcohol te schenken.

Kun je een regel instellen dat in de kantine of het clubhuis van  een sportvereniging alcohol geschonken wordt als de vijf in klok zit. Met de vijf in klok bedoel ik niet vijf over half twaalf. Dan doel ik op de vijf als in vijf uur in ons land. Immers overal ter wereld is wel een vijf in de klok.

Wordt het niet eens tijd dat we onszelf achter de oren krabben en het alcoholbeleid bij sportverenigingen onder de loep gaan nemen. Is de sportvereniging het zwakke punt in de samenleving wanneer het op de consumptie van alcohol aankomt.

Wilfred Genee maakt zich sterk voor gezond eten in de kantine, wie maakt zich sterk voor afname van alcoholconsumptie?

Please follow and like us:

One thought on “Mag Het Iets Minder!

Geef een reactie

Your email address will not be published.