image

Bubbeldorp Bloemendaal

image

Ja het is vakantie maar toch wil ik jullie mijn onlangs opgedane ervaring op het schoolplein niet onthouden. Een ‘doodnormale’ volstrekt Nederlandse school. Geen allochtone kinderen, die zijn namelijk niet te vinden in het district dat Bloemendaal heet. Wel heel veel bakfietsmoeders. In feite een Femke Halsemaplein alleen niet gelegen in Amsterdam Zuid maar in Bloemendaal.

Onderwerp van gesprek is uiteraard de zomervakantie. Nog slechts een dag te gaan en de Bloemendaalse krullenbollen gaan weer los. Ze zwerven uit of de hele wereld. Naar plaatsen die zelfs voor elke willekeurige vluchteling onbereikbaar blijft.

Van Nieuw-Zeeland naar Zuid Afrika, via New York naar Florida. Zuid Frankrijk is uit. Ibiza is in net als Mallorca. Toen ik 30 jaar geleden op Mallorca was om mijn huwelijk te gaan consumeren was er helemaal niks te doen. Nu barst het eiland uit zijn voegen en daar moet je als doorsnee Bloemendaalse bakfietseigenaar toch tenminste een keer van je leven zijn geweest.

Bij de eerste buurt bbq na de zomervakantie wil je er immers wel bij horen. Je wilt in de bubbel leven en niet er naast.

Bloemendaal, bubbels in glazen en bubbels in het hoofd.

Please follow and like us: