De valreep moeder

Je kent ze wel, van die moeders die op het laatste moment bedenken dat er nog een ding ontbreekt aan hun carrière, een kind.

Zo’n ding waar je met kerst mee kunt pronken. Zo’n ding dat je leuk kunt aankleden. Zo’n ding dat je een leuk speldje in haar haar kan doen of een schattig strikje. Zo’n ding dat later proefvoetballer wil worden, omdat jouw man dat nooit gelukt is, gewoon omdat hij nog geen pepernoot kan raken. Omdat hij een zonde van het gras hockeyer was. Zo’n ding dat op school een klas mag overslaan omdat hij de intelligentie van zijn moeder heeft, of misschien wel de hele lagere school.

Zo’n ding dat je de eerste vier jaar van zijn leven naar de crèche brengt omdat het bij nader inzien toch wel een blok aan je been is bij het verdere verloop van je carrière.

Zo’n ding dat vanaf het begin bij jou in bed wil omdat het anders niet wil slapen, wat het dan meteen een goed excuus maakt om geen seks meer te hebben met de verwekker, waar je inmiddels toch wel klaar mee bent omdat hij bij nader inzien niet voldoet aan je verwachtingen en de BMW voor de deur van de zaak was, de zaak die inmiddels failliet is, en hij daardoor niet meer aan jouw perfecte plaatje voldoet.

Zo’n ding dat dus moet gaan waarmaken wat zijn vader niet heeft waargemaakt. Zo’n ding dat wanneer hij de crèche leeftijd te boven is zijn dagen vult op school en de BSO, want ja je carrière! Zo’n ding dat op iedere verjaardag de show steelt. Zo’n ding dat op de voorpagina mag van de Libelle omdat jij heel toevallig een top baan hebt bij de uitgever van dat blad. Zo’n ding dat het ook verdomd goed doet op de rode loper wanneer je weer eens voor een première bent uitgenodigd.

Zo’n ding dat op zijn 25e in de verslavingszorg belandt, nee niet als arts, maar als cliënt omdat jij al die jaren geen tijd had en hem alleen maar als versiering zag want ja zo’n ding leek zo leuk.

Please follow and like us: