By Rumag

Blij Alcoholvrij

By Rumag
By Rumag

Goede voornemens? Wie kent ze niet? De voornemens die je maakt en waar nooit of bijna nooit iets van terecht komt.

Lijnen is een een van de goede voornemens die we allemaal wel een paar keer in ons leven maken. Na de feestdagen, voor de zomervakantie. We moeten immers wel weer in bikini.
De dieetboeken en dieet/voedingssupplementen industrie is een van de welvarendste in onze maatschappij.

Mooie kookboeken met prachtige foto’s gevuld met heerlijke recepten waar we ook nog van afvallen gaan vaak als zoete broodjes over de toonbank.

Talkshow programma’s worden opgevuld met dieetgoeroes die niet geheel onopzettelijk al een BN-er blijkt te zijn die zich heeft gespecialiseerd in goede voedingen. Zij hebben immers een zwaar beroep en daar hoort goed voeding bij.
Een dieet, eventueel glutenvrij,  is een onderdeel geworden van onze maatschappij. Net zoals drinken. Drinken hoort erbij. Bij een lekkere maaltijd hoort immers een goed glas wijn, een speciaal biertje en na afloop vaak een mooie whisky. Voor de dames wordt meer dan regelmatig de likeurkast opengetrokken.

Een kaasplateau met een glas port. Je kunt het zo gek niet bedenken of er hoort wel een passend drankje bij. In ieder sterrenrestaurant hebben ze een wijn die volledig aansluit bij het menu deze wijn is nooit alcoholvrij. Daar is men niet in gespecialiseerd.

Een kaart met alcoholvrije wijnen, biertjes, whisky’s. Ik ben ze nog nooit tegengekomen. Wellicht staat ergens onderaan de kaart vermeld dat er ook een alcoholvrij biertje te verkrijgen is. Een aparte alcoholvrije kaart bestaat niet.

Waarom niet? Hoort dat niet? Past dat niet bij de zaak?

Weet u of kent u restaurants die wel een alcoholvrije kaart hebben of die een alcoholvrije vrije wijnkaart heeft?
De doelgroep zal groter zijn dan u denkt.

Please follow and like us: