Mandatory Credit: Photo by Clandestini / WestEnd61 / Rex Features ( 736890a )
MODEL RELEASED Young woman grimacing pulling hair portrait
VARIOUS

Crisis in de tent

Mandatory Credit: Photo by Clandestini / WestEnd61 / Rex Features ( 736890a ) MODEL RELEASED Young woman grimacing pulling hair portrait VARIOUS
Mandatory Credit: Photo by Clandestini / WestEnd61 / Rex Features ( 736890a )
MODEL RELEASED Young woman grimacing pulling hair portrait
VARIOUS

Geen zin in een crisis in uw tot nu toe goede, gezellige huwelijk? Ga dan vooral niet kamperen, verbouwen of verhuizen. Dit is namelijk de ultieme basis voor een fikse huwelijkscrisis. Een besluit tot echtscheiding wordt vaak genomen na de zomervakantie.

Zelf stel ik mij dan hier een kampeervakantie uit het verleden bij voor met een tent, vouwwagen of caravan.

Kamperen doe je als jonge ouder niet voor jezelf, je doet het voor de kinderen. Immers wanneer de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders het ook naar hun zin. Niet dus. Ik vond het ronduit verschrikkelijk. Maar ja, de kinderen.

Als ik dan toch een ding moet noemen wat ik echt leuk vond aan kamperen was het wel het kijken naar het opzetten van de tent of vouwwagen van de gasten die doorgaans op zaterdag arriveren.

Met mijn stoel voor de ‘geleende’ caravan met afhankelijk van het tijdstip een koffie of glas wijn en kijken maar.

De ervaren kampeerders haal je er zo uit. Daar is meestal niet veel aan. Nee, neem vooral de nieuwe kampeerders die de tent geleend hebben van familie, de buren, vage kennissen of gloednieuw uit de duurste kampeerwinkel hebben getrokken.

Nog nooit een tent opgezet. Iedereen begint vol goede moed. De kinderen zijn na vijf minuten al in geen velden of wegen meer te bekennen of krijsen in het geval van een baby de hele camping bij elkaar.

Het wachten is op de eerste vloek, het eerste verwijt,  zij die boos weg loopt, hij die boos weg loopt. De buurman die komt helpen en er ook niet uit komt.

Serieus het leukste van de hele vakantie is de zaterdag wanneer de tenten worden opgezet of in stromende regen worden afgebroken.

Ik zie de eurotekens in de ogen van de buurman die toevallig advocaat is, al verschijnen.

Fijne vakantie!

 

Please follow and like us: